-----------------------------------
katran
14 Aug 2014 17:02


-----------------------------------
Nu cred ca ai neaparat nevoie de jackuri de nivel la fiecare picior. Mai degraba eu as pune unul singur central. Ce este nevoie, e ca al doilea box sa aiba contacte de culisare si pe stalpii lui, dar si pe stalpii primului box. Evident, asta complica treaba. Si mai ai nevoie de niste suruburi de blocare a culisarii, pe 3 stalpi, probabil la cutia de jos, sau chiar pe toti 6, ca sa faci rigidizarea mai buna.

Contactele de culisare sunt sinele profilate ...pe stalpul exterior se prinde sina , iar pe stalpul interior 
se prind rulmentii liniari . In felul asta , singurul grad de libertate e sus/jos , celelalte fiindblocate
 complet de ghidaje ( rotatii , deplasari laterale ) . Nu e complicat deloc , atat doar ca eu nu am 
disponibile decat 2 sine si 4 rulmenti liniari ... pe al treilea stalp intentionez sa prind surubul cu bile , 
sa pot deplasa box-ul culisant in mod controlat . Cat despre frane / blocarea culisarii , asta o face
motorul stepper ... cred ca stii cum functioneaza . Cand bagi curent in el , se blocheaza ( nu se 
invarte ) . Ca sa-l rotesti , trebuie sa-i dai semnal printr-un driver ( numar de pasi / microstep , 
viteza , directie de rotatie ) .