-----------------------------------
nobody
15 Aug 2014 22:36


-----------------------------------
@dcristi
Sincer, nu pot sa cred ca ai Tx legat cu Rx.
La montura mea Alt-Az, am verificat tot traseul de la plecarea din microcontrolerul HC-ului (PIC18F8520), pana la mufa, cablul dintre HC si MC, conectorul de la MC pana la pinii celor doua microcontrolere din MC (PIC16F886). Si peste tot, traseele sunt complet separate. Daca vrei iti pun si poze.
In plus, nu vad nici un avantaj sa fie asa. Nici macar din perspectiva aberanta a economisirii unui fir electric.
Singurele motive plauzibile ar fi ca ori si-au pierdut complet mintile, ori au probleme prea putine si se plictisesc ...  :lol:
Daca nu-i prea mare deranj, poti pune niste poze cu MC-urile din varianta ta. Chiar sunt curios ce au putut face p'acolo.

Din secventa aia (comentata) de program, vad doar ca activeaza semnalul de Request To Send de la portul serial, semnal care nici nu este folosit in configuratia hardware existenta.

Despre PWM, incercam sa-ti explic ca nu te-ar ajuta la nimic precizia de 16 bit nici daca ai implementa-o cu DAC paralel la 1Gsps. Sunt alti factori greu controlabili sau chiar impredictibili (mecanici, inductivi/magnetici, contactele intre perii si colector, etc.) care spala pe jos cu precizia. Apropo, PIC-urile folosite de Skywatcher in MC au "10-bit PWM with 1, 2 or 4 output channels, programmable &#8220;dead time&#8221;, max. frequency 20 kHz".

Referitor la driverul "inteligent" de motor, iti ziceam ca esti pe calea cea buna daca nu incerci sa faci totul din Atmel/Arduino  :wink: 

Comenzile ascunse pot deveni un adevarat "showstopper" daca sunt folosite la un moment dat.

Spor la treaba !