-----------------------------------
dcristi
17 Aug 2014 17:45


-----------------------------------
cred ca ar fi bine ca demultiplicarea sa fie facuta cu curele dintate daca se poate pentru a reduce erorile de pozitionare generate de backslash
Ai dreptate. Dar asta ar insemna sa intru pe un teren minat pentru mine. Hai sa vad intai cum se descurca motoarele astea pe care le-am cumparat. In datele tehnice scrie ca au un backlash sub 1% dupa reductie, adica 8 pasi sau 16 asec pe ax telescop. Ce apare dupa melc e alta mancare de peste.

notiunea PWM, modulatia in latime a impulsurilor este improprie pentru motoarele stepper Asa e. Eu vreau, acum, sa inlocuiesc DC cu stepper. Initial am vrut sa merg tot pe DC dar cu un alt controller.

Un microcontroller Atmel (fie si impachetat sub forma Arduino) este capabil sa asigure in timp real comanda a doua steppere precum si comunicatia cu hand-controllerul sau EQMOD fara probleme la 16MHz.
Si eu am crezut acelasi lucru. Poate ca ori din cauza ca nu am programat eu eficient, ori din cauza intreruperilor generate de comunicatia seriala, impulsurile generate pentru stepper nu curgeau uniform.

Daca este nevoie pot ajuta la realizarea MC prin adaptarea firmware-ului meu la hardware-ul Arduino.
Multumesc frumos pentru oferta! Nu cred ca e vorba doar de o simpla adaptare. 
La EQ, pentru tracking, ai o singura viteza - siderala. Aici, la Alt/Az, vitezele se schimba permanent. 
Probabil ca la goto e ca la EQ. Trebuie doar sa ai grija de acelerare, sa nu sari calul, si sa pierzi pasi.
Sunt in stadiul in care mai am de programat citirea encoderului de pe ax ca sa implementez si push & track. Hai sa vad cum merge treaba si daca ma blochez am sa-ti cer ajutorul :)