-----------------------------------
catalin dumitru
22 Aug 2014 02:12


-----------------------------------
As mai vrea sa mai adaug cateva lucruri, pentru ca modul in care au fost abordate cateva discutii chiar e foarte deranjant.

Stau si ma intreb, daca oricare din cei care discuta aici, ar fi invitati la un dineu la o ambasada, ar vorbi ca la un bordel de joasa speta, cum s-a exprimat cineva aici? Cred ca nu. Ganditi-va ca acest forum este ambasada astronomiei la noi in tara, si noi, cei mai activi, suntem reprezentantii ei. Si ce discutam noi aici este citit de sute de persoane zilnic.

S-a spus intr-un alt topic ca fiind o discutie intre persoane care se cunosc, se permit si ceva expresii mai colorate. Da, daca la discutia respectiva nu asista si alte persoane. Daca insa discutia este publica, atunci politetea, si respectul de sine, impun o alta conduita.

In al treilea rand, cred ca exista anumite discutii, cum e cea de fata, in care daca nu ai ceva inteligent si interesant de spus, ci doar remarci in zeflemea, mai bine taci.

Ma simt obligat sa cer scuze membrilor forumului si nu numai , dar mai ales celor care s-au simtit ofensati pentru ca am folosit cuvantul 'gaoaza'.

Am mai fost avertizat in trecut chiar si de catre Admin in legatura cu cuvintele folosite pe forum .

Acuma , sunt putin derutat pentru ca nu stiu exact unde se termina nesimtirea mea si unde incepe ipocrizia unora care se pare ca s-au simtit scandalizati pana si de folosirea cuvantului ''draci''.

Chestia cu ''gaoaza neagra '' e mizerabila rau si mi-o asum in totalitate ca fiind una din marile porcarii scrise de mine pe forum. Inca o data cer scuze . 
Din pacate poate , eu sunt mai slobod la gura si la gandire si daca de exemplu voi simti nevoia sa-l fac cretin pe vreun cunoscut , nu am sa stau pe ganduri prea mult.

Dar niciodata nu am spus sau voi spune ceva despre cineva pe care nu il cunosc. 
Poate de aici se isca totul , poate ca unii membri cand dau peste cate o expresie care nu le pica bine ,o iau ca pe un afront adus propriei lor persoane , chestie care mie mi se pare putin copilareasca .

Din pacate noi latinii suntem mult prea ipocriti (spaniolii incep banana pe la coada pentru ca altfel considera rusinos  :) ) si cred ca cei mai fatarnici se afla printre moldoveni .

Se pare ca pana la urma dinamica acestui forum e data si de intransigenta celor care calca pe aici din an in paste , doar ca sa reclame vreo expresie mai neortodoxa care le zgarie retina.

Si aici nu ma refer la domnul Dragos N. pe care din pacate nu am avut onoarea sa il cunosc personal.

O sa incerc pe viitor sa mai reduc din vocabularul tabu si le raman recunoscator celor care ma suporta asa cum sunt . 

A , inca ceva , legat de Eminescu , ma intreb ce fel de ura cara unii in suflet de ajung sa fie invidiosi pe geniul cuiva care a plecat dintre noi pe vremea cand nici strabunicii nostri nu erau nascuti ?...