-----------------------------------
katran
24 Aug 2014 00:23


-----------------------------------

Proiectul constructiei unei monturi direct drive este si el fezabil chiar si in regim ATM ...

........................................................................................................................

Astrofotografia are o curba de invatare cam lunga. Eu nu as incepe cu un Meade acf de 14", ci as termina cu unul dupa ce am uzat deja cateva instrumente cu focale mai mici. Si prima pasi (multi) sunt grei, indiferent de bugetul investit.
Iar optic un meade ACF este inferior unui RC.

In legatura cu fezabilitatea proiectului ... a incercat cineva aici pe forum sa-l realizeze ? Poate ma 
inspira si pe mine ... 

Cat despre curba de invatare si sculele folosite ... va rog sa-mi permiteti sa nu fiu de acord . De ce 
sa ma limitez la un instrument slab din start , si sa-mi fac o multime de nervi , daca pot sa-mi permit 
ceva mai calitativ ? Nu e mai usor sa inveti daca ai baza materiala solida ? 

Daca prin acronimul RC va referiti la " Ritchey-Chrétien " , intr-adevar , aici aveti dreptate ... dar 
totusi , sa cheltui 10-15.000EUR doar pe instrument , inca vreo 10.000 pe o montura compatibila , 
plus accesoriile necesare astro-foto ... e cam mult pentru hobby ... sa fim realisti , totusi . 

Limita mea de investit in acest hobby este undeva la 15.000 , si asta daca reusesc sa scap de jucariile
adunate pana acum plus freza cnc ... Cu ce mai am pus deoparte , acopar suma . Daca in viitor , 
ajung la concluzia ca as avea nevoie de ceva mai performant , atunci discutam pe alte cifre ...