-----------------------------------
Dbird
26 Aug 2014 16:51


-----------------------------------
Eu as sterge de pe lista orice binoclu rusesc. 
Apoi vad o tendinta spre modele destul de vechi si pret destul de mare. Piata second, fie ea si straina e mai dubioasa.
Daca esti in Bucuresti, si vad oarecum incepator in domeniu, as sugera sa mergi si sa testezi "Binoclu Porro Seria LE 10x50 Wide Angle" 
Este mult mai ieftin, optica este identica cu cea Zeiss, ochiometric vorbind si masurand (pana si lejera virare specifica zeiss este foarte reusita - am testat alaturi de un 8x30 detrintem si am ramas si eu putin mirat). Si este un binoclu excelent de la care poti pleca. Senzatia de Zeis (clasic poro) este identica vizual vorbind. 
Mai mult, dupa ce mai studiezi ceva despre binocluri, vei putea alege din mai multe variante existente in magazin. Poti eventual citi si din reviewurile noastre aici pe site ceva impresii despre mai multe modele. Dar tu impreuna cu "ochii tai" poti alege. Tot aici pe site gasesti indrumare de alegere si testare a binoclurilor in magazin si altele generice de testare reglare si problematici ce pot fi anticipate la astfel de echipamente.
Un binoclu vechi trebuie curatat, reparat ... sau macar reconditionat, in majoritatea cazurilor.
Si ca sfat generic, daca poti , intotdeauna trebuie sa alegi un binoclu dupa ce il testezi fizic efectiv cu ochii tai, nu te lua dupa reclame , poze etc.