-----------------------------------
Dbird
02 Sep 2014 12:30


-----------------------------------
Sursa acestor binocluri este pe alibaba ca si pozele mele. Nu am mentionat ca pozele nu sunt cele din magazin. Asta deoarece toate testele au fost facute in magazin pe decursul a doua zile si nu mi-am permis chiar sa le fotografiez ...si asa am devenit dubios cand am mai scos la a doua vizita din geanta 3 binocluri sa fac diverse comparatii :D. O alta sursa a acestor binocluri este pe siteul shopu.ro acum figurand cu tot cu Tasco dar acum 8 luni figurau cu alt nume pe care nu il retin(aceasta nu este si nu poate fi o reclama). Atat in Bucur cat si pe site shopu.ro ele figureza cu TASCO. Pe alibaba le veti gasi fie nescrise fie cu Insight si cu tasco si cu bushnel iar in subsol este figurat ca se pot inscrie la comanda cu orice se doreste(si sunt disponibile in 3 culori de acoperirie albastru, verde sau rubiniu). Ceea ce doream sa atrag atentia este tocmai faptul ca ele nu sunt efectiv ceea ce scrie pe ele. Si revin la idee , daca erau bine facute chiar nu conta ce marca era acolo(am vazut personal cazuri- de exemplu 16x32 TCM -de fapt un 12x32- care este extrem de reusit). Dar nu sunt.
Pe de alta parte Tasco si Bushnell sunt cele mai copiate marci de catre chinezi, cel mai probabil din cauza renumelui. Nu am avut ocazia sa cumpar sau sa testez nici una din variante in versiunea "vestica"  originala daca vrei. In schimb am un Tasco foarte vechi, original japonez 8x40(vezi review) care este impresionant. In ziuas de azi vanzatorii spun ca Tasco si Bushnell ar fi ca tara de origine undeva in SUA, este posibil nu stiu ce sa zic. Tot in aceeasi situatie de fake sunt, si asa zisele binocluri japoneze din piata noastra, Sakura.