-----------------------------------
dcristi
03 Sep 2014 16:19


-----------------------------------
In noptile senine de saptamana trecuta am tot testat motoarele. Totul a functionat perfect din prima incercare. GOTO are aceeasi precizie ca atunci cand Synscanul folosea encoderele. Deci nu pierd prea multi pasi.

Pun aici un test pe stea, cred ca e Altair, tras in aceleasi conditii ca Saturn pus in primul post. Adica am redus imaginea la 2x si am facut acelasi crop. Trackingul arata mult mai uman. Focala originala e 7.2m iar rezolutia in poza asta e de 0.2 arcsec/pixel si gamma crescut mult.

Ce vreau sa fac mai departe: 
- incerc si un driver cu L6470 care vad ca stie 128 micropasi si am vazut in documentatie poate sa faca niste optimizari pentru viteze mici.
- nu sunt multumit de cum se actualizeaza vitezele de track din Synscan. Se modifica la fiecare 3 interogari de pozitie adica la 30 secunde. In live imaginea sta nemiscata 30 sec, apoi pleaca usor intr-o parte pentru alte 30 sec, apoi inapoi 30 sec si tot asa. Distanta pe care se plimba e cam de 50 arcsec. Am sa fac track tot din arduino si am sa actualizez vitezele mult mai des. Apoi pot lucra chiar si fara Synscan daca nu vreau GOTO.