-----------------------------------
C.Ovidiu
03 Sep 2014 21:07


-----------------------------------
Buna seara, dragi colegi, de multa vreme nu am mai adaugat ceva pe acest topic fiind ocupat la locul de munca, tousi asta nu ma impiedicat sa fac astronomie si ATM.
Luneta de 27mm a fost refacuta in indregime, reproiectata si construita folosind materiale de buna calitate, practic am reconstruit-o de la 0.
Luneta fiind fnalizata, arata mult mai bine, decat vechiul design, telescopul este operational, am muncit aproape o luna la acest proiect.
Tubul fiind din curpu, smirgheluit  si vopsit pe interior avand diafragme metalice taiate precis la strungar tubul are un diametru de interior de 33mm si exterior de 35mm, in interiorul tubului am inserat 8 diafragme, obiectivul este biconvex slefuit de Tavi F.  
Am reusit  sa fac observatii cu ea iar rezultatele sunt peste masura, colimarea fiind perfecta, ma luat cam 3 zile sa bag diafragmele fiecare pozitionate corect a fost o munca migaloasa la care cheia succesului reprezinta  rabdare si multa pasiune. 
Avand un loc de munca nu ma oprit sa continui proiectele ATM si observatiile care vor continua sa apara pe acest topic, dedicat observatilor astronomice folosind lunete simplete.
Jos am atasat o poza cu noua luneta la observatii.