-----------------------------------
C.Ovidiu
04 Sep 2014 18:11


-----------------------------------
StarChild am filtru pt observatii solare de 4cm nu este probleme, iti multumesc pentru initiataiva, legat de greutatea tubul optic la statiul in care se afla care cam un 300 g poate mai putin nu este asa de greu avand doar 1mm grosime ( masurat cu subler).
Oglinda zenitala si prisma nu folosesc fac observatii directe la prime focus, pentru mine este comod, luneta este destul de inalta sa pot face observati comode cam pana la 30- 40 de grade daca observ spre zenit telescopul va fii montat pe o masa rigida care nu vibreaza.
Vroiam sa achizitionez o teava mai groasa dar varianta actuala sa potrivit perfect, tevile de cupru vin la un diametru fix pe mai multe grosimi eu am optat prima oara pentru una de 32x1,5, era grea tare grea cam un kg avea poate si un kg jumatate, iar cea de 32x1m are grosimea de 1mm deschiderea interioara este de 33mm nu de 32, fiind foarte stabila nu se incovoaie.
Legat de observatii nu am putut face nimic in aceste zile cerul fiind inorat, nu stiu in seara asta cum va  fii ultima oara cand am iesit cu ea a fost in data de 2 septembrie cerul era foarte turbulent asa ca am renuntat.