-----------------------------------
Erwin
09 Sep 2014 01:06


-----------------------------------
Sâmbătă &#537;i azi am avut timp &#537;i am lucrat la modificarea monturii. A ie&#537;it ce mi-am dorit, s-a rezolvat cu reglajul fin pe altitudine, dacă instrumentul este bine echilibrat, adică foarte pu&#539;in într-o parte să preia jocul de pe flancurile pieselor merge ca unsă. Singurul aspect care s-ar putea să lase oarecum de dorit ar fi faptul că la reglajul fin pe azimut trebuie să învârt aproape o tură în gol când se schimbă sensul rota&#539;iei dar azimutul merge condus cu mâna ca un dobson fără probleme sau jocuri nedorite. 

Imaginile cred că sunt elocvente. Am refolosit &#537;i ajustat piesele vechi. Am făcut un ax mai lung, l-am prevăzut cu o placă de fixare vixen la un capăt, la celălalt se poate pune o prelungire cu contragreutatea. Am adaptat placa suport a reglajului de altitudine ca să o pot fixa de lateralul pistonului (înainte era liberă între &#537;aibe dar solidară cu axul printr-o degajare &#537;i axul era aplatizat). Am confec&#539;ionat o piesă în L cu gaură care preia mi&#537;carea de la piuli&#539;a din textolit prevăzută cu un &#537;urub cu cap imbus &#537;i conduce la rota&#539;ia buc&#537;ei elastice care strânge bol&#539;ul pistonului care acum este solidar cu axul. Înainte el realiza blocarea mecanismului pe altitudine.