-----------------------------------
Erwin
19 Sep 2014 10:09


-----------------------------------
Merci! Sigur, mandrina &#537;i păpu&#537;a urmează. Fulia de lemn este o roată pentru mobilă ce se găse&#537;te în comer&#539;, i-am îndepărtat cauciucul. Dar când voi avea mai multe scule la el o să pot face fulii multiple pentru mai multe tura&#539;ii, din plastic sau din lemn. 

Am văzut o serie de filmule&#539;e pe youtube cu stunguri din astea artizanale, o să fac unul pu&#539;in mai mare &#537;i mai solid, ăsta e bun doar pentru ceasornicărie. Vreau să-i fac un patou, am găurit deja o monedă de 5 bani care este din fier de fapt, nu din cupru &#537;i un fel de mandrină cu 2 bacuri prinse cu un &#537;urub transversal. Trebuie să caut că am o pilă fină ruptă, o reprofilez pe post de cu&#539;it de strung. Cu&#539;itul cu care am prelucrat discul de cablaj este făcut dintr-o piesă de o&#539;el de la război de &#539;esut. E bun &#537;i pentru gravat, am gravat o serie de cablaje imprimate cu el în lipsă de clorură ferică. Am văzut cum se pot face filete fără ro&#539;i de schimb, e foarte interesant dispozitivul, e un fel de pantograf &#537;i practic copiezi la scară un &#537;urub existent.