-----------------------------------
Dbird
19 Sep 2014 10:36


-----------------------------------
Multumesc de aprecieri. Am tot amanat din cauza timpului, o vizita la domnul Costescu, in care doream sa mai testez unele produse(sper sa reusesc sa ajung anul acesta). Printre altele la dansul pe site, Bresser Bak4 figureaza cu o greutate mult mai mica 780 grame, si din acesta cauza am niste dubii daca o fi acelasi model. Din aceasta cauza am postat ceva mai multe poze.
Pe siteul postat de tine ca si pe alte siteuri, ideea de echipament ieftin = decolimare din fabrica (decolimare de nou, daca vrei sa ne exprimam asa) este un indiciu de fail total pentru un binoclu sau fabricantul lui. Nu este chiar asa. Printre altele vreau sa arat indirect si prin posturile mele ca se poate face astronomie binoculara foarte bine si cu echipamente usor accesibile financiar. Mi s-ar parea penibil sa fac un review despre un binoclu de 2000 Euro pentru a explica doar ca este bun  :D . La banii astia nu mai merita sa pierzi timpul sa scrii  :D faptul in sine fiind pe atat de evident pe cat de inacesibil este echipamentul. 
Tot in acest sens am inceput sa scriu un material generic despre intretinerea , repararea si inclusiv recolimarea binoclurilor (deocamdata tip porro), pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa faca acest lucru fara sa dispuna de echipamente complexe de reglaj masurare. Un indrumar practic, pentru pasionati , atat cat imi permite mica mea experienta in domeniu. Sper din suflet ca atunci cand voi termina macar ideea de decolimare, de curatare tip reparatie generala sa dispara din panoplia groazei la binocluri  :D 
Exista adevarate bijuterii care sunt extrem de acccesibile si pot reveni in activitate la parametri foarte multumitori, atat in domeniul astro cat si cel de vizualizare terestra. Trebuie doar sa le descoperim si sa le mai dam o sansa.  :) 
Cer senin tuturor !