-----------------------------------
iqarmy
17 Oct 2014 07:30


-----------------------------------
Sfatul meu:

Daca e sa alegi intre un QHY5 si ASI120, eu zic sa dai un ban in plus si sa stai linistit. Am avut experiente nu tocmai placute cu un QHY5v2, motiv pt care l-am trimis inapoi comerciantului si am platit diferenta pt un ASI120MM. Diferenta calitativa este de la cer la pamant intre cele doua. 

Daca alegi ASI mergi pe varianta monocrom, chipul e si mai sensibil. Luneta de ghidaj poti folosi 102-ul linistit, EQ8 nu o sa il simta. 

Sa ai in vedere un EQDIR pentru controlul computerizat al monturii (se gaseste relativ ieftin sau poti sa il faci; eu am facut 2 din care unul bluetooth), asfel nu o sa mai ai nevoie de telecomanda (schema electrica o gasesti [url=http://eq-mod.sourceforge.net/reqindex.html] aici  )

La CCD daca tot faci treba serioasa asa cum vad ca ai inceput, eu zic sa te gandesti la un ATIK383L+ sau QHY9  sau SBIG STF-8300M (sau mai sus), cele 3 au in comun chipul Kodak KAF-8300 iar electronica face diferenta. Aici cred ca Horatiu te poate ajuta cu cel putin 2 dintre camere:).

Bafta si trimite-ne poze cu setup-ul odata ce-l pui sus!