-----------------------------------
Tavi F.
12 Feb 2007 23:00


-----------------------------------
Ti-as face si eu niste recomandari, in special pentru slefuirea fina.
Pentru a fi sigur ca ai slefuit un timp suficient, cu fiecare sortiment de abraziv, marchezi prin niste cerculete cu un creion, urmele cele mai mari ramase, dupa un sortiment de abraziv. 

Faci apoi un disc de hirtie, pe care notezi in prealabil creculelele respective (si faci decupaje), cit si anumite mici ciupituri de la marginea spatelui oglinzii (poti trasa eventual o linie cu vopsea, pe marginea cilindrica), pentu a putea pozitiona ulterior discul de hirtie. Oglinda o privesti in lumina, pentru a nota urmele, iar discul de hirtie il plasezi de fiecare data direct pe suprafata concava, pentru a nu avea erori.
E buna o mina mai moale la creion, eu nu am avut niciodata probleme sa fi zgiriat oglinda.

Cind observi disparitia punctelor notate, e clar ca abrazivul curent, si-a facut datoria. Eu foloseam in principal o lupa 10x (f=25mm), era foarte buna, si un microscop arata mult mai bine suprafata, dar nu e indispensabil. 

Modul de actiune al abrazivului trebuie inteles, iti faci si un jurnal de slefuire, cu rabdare si seriozitare oglinda va iesi buna.

Bafta!