-----------------------------------
StarChild
06 Noi 2014 15:02


-----------------------------------
acum ca m-am decis mai am o intrebare :)  de ce e mai ieftin la noi  decat la nemti pe site ? 

http://www.astroshop.ro/ts-optics-binoclu-20x80-triplet/p,4587#tab_bar_0_select 

https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1421_TS-20-x-80-Porro-binocular---triplet-semi-APO-with-tripod-adapter.html

@sternchen: hai sa lamurim niste detalii. Discutia a plecat de la intrebarea de mai sus, adica de ce e mai ieftin la noi decat in Germania ACELASI binoclu model TS 20x80 ...  tu afirmi ca e mai bine sa cumperi binoclul TS 20x80 din Germania, ca baietii de la TS au dat si ei o atentie la chinezi, sau au facut o comanda speciala ca la ei sa vina un binoclu de calitate mai buna... mai bun decat acelasi model de binoclu, TS 20x80, comercializat de catre astroshop...  :lol:   :lol:   :lol:   sper ca realizezi ca e o aberatie afirmatia asta...

pe de alta parte, vii si-mi arunci in fata chestii despre tolerante  :lol:  mai vii si zici ca nu toate produsele de pe amazon  sunt rebuturi, doar ca alea comercializate de TS direct au o "anumita toleranta" . pai daca nu au toleranta prescrisa, nu inseamna implicit ca e rebut? sau ce intelegi tu prin rebut? eu inteleg ca rebut=produs care nu e in specificatii.

spune-mi te rog daca iti e familiar un proces de productie (mecanica, nu brutarie sau confectii)... spune-mi te rog daca iti este familiar termenul de 6 Sigma, stabilitatea procesului, distributia valorilor in interiorul campului de toleranta, termenul de clasa de precizie, si cum anume se determina cele mai inainte enuntate. Cand o sa citesti o carte sau un curs de tolerante, cand o sa ai idee cum se proiecteaza si regleaza o linie de asamblare (nu neaparat robotizata, cu operatori umani) atunci accept sa discut cu din nou despre cum cei de la TS "au o anumita toleranta" si restul de binocluri TS20x80 nu o au. Adica acelasi binoclu TS20x80 vandut de catre TS prin magazinul lor online este mai bun decat un binoclu TS 20x80 vandut de un alt magazin online...  ca si cum un Logan cumparat din showroom de la Pitesti e mai bun decat un Logan luat din showroom de la Timisoara... pricepi analogia?

aceste binocluri TS 20x80 sunt facute in aceeasi fabrica din China, de catre aceiasi operatori, urmand aceleasi specificatii, si sunt verificate in acelasi mod. La sfarsit se aplica eticheta cu TS (Telescop Service) si se expediaza in Europa, cum bine zicea @Dbird in acelasi port din Rotterdam unde sa face importul in Europa. Din acest centru logistic, binoclurile asjung in magazia celor de la TS. Care le vand aceste binocluri prin magazinul online propriu, sau prin alti distribuitori (gen astroshop & restul) ... deci TOTI vand ACELASI produs ...  indiferent ca iei un TS 20x80 din Germania/Austria/Romania, vei lua exact acelasi lucru ... doar ca este supus unor taxe/accize/TVA diferite si are o marja de profit diferita de la magazin la magazin, de la tara la tara....   dar cu siguranta nu exista NICI O DIFERENTA de design, de executie(desigur in campul de toleranta stabilit) intre ele.... si cu asta ma opresc.... spor la cumparaturi din Germania!  :wink: 


@reiand: ia binoclul TS 20x80 de unde il gasesti mai ieftin (considera si costurile de expediere in socoata) si/sau de unde ai garantie mai mare, si/sau de unde primesti mai multe accesorii/bonusuri....sau in cele din urma, de unde ai chef... va fi exact la fel de bun ca orice alt TS 20x80, indiferent de unde e luat  :D


pa! va las...ma duc sa testez niste controlere de airbag ptr Fiat facute la noi in fabrica din Timisoara ...o parte din ele se vor asambla de catre Fiat la fabrica din Torino, iar o alta parte se vor asambla de catre Fiat in fabrica lor din Varzea Paulista. Brazilia.... oare or fi la fel de bune?  :wink: