-----------------------------------
Vizitator
20 Noi 2014 11:21

Constructie observator
-----------------------------------
Salut Emil.
Nu l-ai poluat, ci populat. Ceea ce ma bucura, pentru ca se strang mai multe "materiale" care ma pot ajuta si pe mine. Intr-un viitor....
Vata minerala nu te va scapa de rozatoare, ba din contra. In plus, fara a fi izolata, s-ar putea sa si acumuleze umezeala. Si nu stiu daca as paria pe dispozitivele electrice/electronice de alungat chitcani. N-am putut sa le fac proba in niciunul dintre magazinele de unde le-am achizitionat  :D Cica tocmai din cauza lor n-aveau banc de probe dotat cu rozatoare.....
Iti recomand sa intaresti toti peretii cu sipci verticale, pe interior.
Inteleg ca ai si acoperisul la constructie, probabil in doua ape (ceea ce ar rezolva problema apei si a zapezii). Daca nu vrei sa mai torni 2 piloni de fundatie pentru stalpii ce vor sustine acoperisul in pozitie deschis, poti merge pe varianta celor doua grinzi de sustinere (care probabil vor avea rol si de suport pentru sinele de culisare) in consola, sustinute de doi stalpi in diagonala, cu baza sprijinindu-se pe fundatia existenta a constructiei (prinsi de grinda perimetrala inferioara). Dar asta musai necesita intarirea peretilor cu sipcile verticale, altfel se dezmembreaza peretii. Si, apropos, constructia e flotanta sau e prinsa solid in pilonii de fundatie?
Daca pui invelitoare bituminoasa: in zilele de vara temperatura, la suprafata ei, ajunge undeva pe la 60-70 C. Altfel, este usor de lucrat cu ea, relativ usoara ca si masa totala si e rezistenta in timp. Daca astereala este din scandura ce se onduleaza in timp, sindrila bituminoasa o va urma si nu "va da bine ochiului".
Spor la treaba/treburi!

Sal,
MS