-----------------------------------
larrylart
13 Feb 2007 20:44


-----------------------------------
Incearca sa elimini vantul din ecuatie - si brize mai mici induc de obicei vibratii suficient de mari in montura sa iti afecteze rezultatul final - chiar la focale mici. Si eu am vut probleme mari cu vantul in dublin, si pt ca eram "incoltit" intr-o parte de lumina stradala si in alata de vant nu prea am avut de ales decit sa contruiesc un paravan portabil pe care il ancoram in directia de unde batea vantul. La asta am mai adaugat si niste pad-uri speciale sub picioarele tripodului sa disipe vibratiile mai repede.

In plus ai putea sa faci cit mai multe expuneri dar mai scurte si sa le scoti manual pe cele din stack care nu corespund. Asta in general e recomandat dar depinde de timpul si rabdarea pe care o ai la dispozitie :)

Cit despre performantele lui Canon 400d in rosu nu cred ca sunt inferioare ca sensibilitate, cel putin nu numai in rosu. In general odata cu cresterea resolutie scade unpic sensibilitatea per pixel - considerind ca dimesiunea cmosul ramane aceasi e normal. Uite aici gasesti unele comparati, la culoare care ca sunt facut cu 30d dar e suficient ca relevanta:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page17.asp

Larry