-----------------------------------
larrylart
13 Feb 2007 21:08


-----------------------------------
Am descărcat versiunea demo de la evolutionary și m-a încântat că îmi merge în Linux. Din păcate este mult sub ceea ce ne dorim noi. Apăreau doar reprezentări grafice și nu am găsit nicio modalitate de a-i pune probleme &#8222;filosofice&#8221;. Cam la fel și cu al doilea link. 

Bine, cel putn in primul caz e varianta demonstrativa care vine cu un singur exemplu. Acum pe de alta parte ce exista in domeniu in moment asta e mai mult orientat in deducerea unor relatii pe baza unor rezultate experimentale sau in producerea unui nou design. Abele cazuri implica introducerea datelor initiale intr-un anumit format mai mult sau mai putin standard - in cazul asta programarea unui genom si a regulei de fitness cit mai precis ca sa se reduca timpul de computatie.
De aici pana a se contrui o interfata capabila sa traduca probleme filozofice direct mai e ... :) 

ceea ce ar duce omul sa fie mai mult un observator... care pentru mine un astfel de observator nu este un om.

Ehh, daca e sa filozofam despre un posibil viitor - atunci poate ca asta e cursul evolutie - asa cum am evoluat noi din aminoacizi ... asa poate ca noi in viitor sa evoluam in masini :) Nu mi se pare asta exclus sau "rau" atata timp cit asta este cursul normal al evolutiei dictat de mama "natura" :)

Larry