-----------------------------------
jimao22
07 Dec 2014 22:02

Ce planuri (astronomice) de viitor aveti?
-----------------------------------
Salut.
Vremea de afara ne-a turtit pe toti - o luna fara cer senin este dezolant si demoralizator. Dar se stie ca dupa ploaie urmeaza INTOTDEAUNA cer senin, asa ca hai sa facem un mic exercitiu si sa ne impartasim proiectele (DIY sau nu) pe care le avem in vedere pe termen scurt si mediu in ceea ce priveste pasiunea comuna care ne anima.
Am sa incep eu, bineinteles, ca initiator al topicului. Sper ca impartasirea proiectelor sa duca eventual si la initierea unor colaborari cu rezultate interesante (eu asa sper in ceea ce ma priveste).

Deci:
(1) Vreau sa incep proiectul de statie meteo bazat pe ARDUINO pentru observatorul meu, care a ramas in asteptare o lunga perioada, din cauza timpului liber limitat in principal.
(2) Mi-as dori sa fac o camera all-sky dintr-o camera DFK pe care o am, sa pot monitoriza vremea atunci cand operez observatorul remote si ca sa fac si observatii la meteori daca permite hardul - recte camera.
(3) Sa fac o "camera calda" langa observator (de fapt chiar in zona inspre care pleaca acoperisul in acest moment) unde sa mut toate cele, mai putin telescopul - adica biroul, patul, calculatorul, soba.
(4) sa-mi cumpar, atunci cand voi avea banii necesari, niste filtre narowband de la ASTRODON, pe 1.25", second-hand, desigur (nici nu indraznesc sa ma gandesc la unele pe 2", probabil ca mi-as lua o montura noua cu banii aia)

Niste planuri ambitioase pentru unii, banale pentru altii - astea sunt planurile mele - carora le-am dat si un termen de finaalizare - sfarsitul anului viitor.

Voi ce planuri aveti?