-----------------------------------
StarChild
08 Dec 2014 12:58


-----------------------------------
1) o montura gen Vixen T-rex , dar cu GoTo si tracking (cu handheld-ul de la Skywatcher ala clasic/uzual)....e in lucru, proiectul e inceput...sa vad cand reusesc sa-l finalizez si sa-l dau in lucru.... ideea e sa fie portabila/usoara, suficient de solida sa tina un 150F5 acromat pe ea, si s-o pot actiona/manipula si daca nu am curent...adica cu goto, dar si cu cabluri flexibile cum e acuma la Vixen Porta. Ca performanta nu imi trebuie sa fac astrofot cu ea, doar sa-mi tina in camp obiectul gasit cu ajutorul goto-ului...adic ao montura AZ computerizata simpla, robusta.

2) sa termin montura Dobson ptr truss-ul de 300...si daca pot sa-i pun si la ala GoTo... montura o fac pana in primavara, partea cu GoTo s-ar putea sa dureze mai mult...sa vedem.

3) asta e pe termen mai lung (sa zicem in urmatorii 3-5 ani)... un AzEq6 (eq8? )  ... si un "observator" (constructia adica) cu pilon, unde sa tin montura, si ceva tub optic, inca nu-s hotarat de care si cat de mare....

4) si mai am o restanta fata de Tavi Stanescu... sper s-o punem in practica in anul care vine, asa mi-ar place...