-----------------------------------
Erwin
10 Dec 2014 00:42


-----------------------------------
Merge &#537;i a&#537;a dar trebuie ca rezisten&#539;a să dea mai multă căldură decât la antirouă pentru că fluxul de aer o va disipa rapid. Cred că po&#539;i determina prin tatonări lungimea potrivită pentru rezisten&#539;ă astfel ca laptopul să stea la minim 10 grade plus indiferent de temperatura de afară. Pentru asta trebuie un termostat. Căldura proprie emanată de procesor &#537;i celelalte componente va face ca el să lucreze la vreo 15-20 grade ceea ce este destul de bine. 

Eu am reu&#537;it să bifez azi primele piese făcute la strungar, mai trebuie supuse tratamentului chimic cu sodă caustică &#537;i vopsite cu negru mat la interior.

Cele două oculare recuperate de la binocluri: un Kelner japonez de 12mm &#537;i un Erfle de 30mm:


Barell-e de 1.25" &#537;i 2":


Ocularele montate:


Am determinat aproximativ focalele prin metoda măsurării pupilei de ie&#537;ire cu ajutorul unui căutător făcut din obiectiv de binoclu de 50mm, dar nu sunt sigur că sunt corecte până nu le pun pe lunetă la care cunosc mai exact focala. Cerul senin mai lipse&#537;te pentru a le testa.