-----------------------------------
Alexandru Glavan
18 Dec 2014 14:46

Vixen R130SF sau altceva ?
-----------------------------------
O seara buna!\
Imi cer scuze daca s'a mai discutat acest subiect dar timpul ma preseaza momentan si nu am timp sa citesc tot. \
Momentan sunt peste ocean in SUA, imi doream de mult sa incep acest hobby. Acum e timpul potrivit! Sunt incepator, am citit pe aici (SUA) ce se discuta dar tot pe limba noastra e mai bine :)\
Dupa "indelungi" studii m'am hotarat sa cumpar un Vixen R130SF si porta II, aditional voi cumpara si un set de eypiece NPL 10,15,40 pe langa standard PL 20 si 6,3. \
Eu sunt din Constanta si mi'ar face placere sa impart telescopul cu alti pasionati. Va rog sa anuntati in avans, ajung acasa pe la sfarsitul lui Ianuarie.\
La vreau sa folosesc telescopul ? Pai ma intereseaza luna in mod deosebit, apoi marii cerestrii jupiter, saturn cam ce poate vedea corect. Cand spun Luna ma refer la modul ca vreau sa vad locul aselenizarii. :) pe cat posibil :)
Ce pareri aveti despre acest telescop? Se preteaza pentru incepator cu amibitiile mele? Ce ma sfatuti sa cumpar? Sa merg mai bine pe un Refractor ? Si daca da cam care ar acela? Ma refer doar la producatorii consacrati, nu branduri ieftine...\
Va mutumesc anticipat si abia astept sa ne intalnim pentru o mica sedinta de astronomie. :)\
P.S daca aveti ceva pareri sau nevoie de ceva peste oceane va rog sa ma anuntati si vedem cum o scoatem la capat :)