-----------------------------------
Dbird
16 Ian 2015 21:56


-----------------------------------
Foarte greu de dat un sfat. 16x ul de la Bresser este la limita tremuratului (760g) pentru 10x deci va tremura mult mai mult decat 10x. Celeston are circa 100 de grame in plus si magnificatie mult mai mare 20x deci tremuratul se va acentua si mai mult . Practic asta depinde mult de constitutia ta si de antrenamentul pe care il ai sau il vei face cu aceste echipamente. Cred ca idealul ar fi sa testezi mai intai un 16x si un 20 x si apoi sa te hotarasti functie de cum le poti manui. Ambele sunt ok in aceasta zona de pret si pentru lumina de zi vor fi suficient de luminoase. Vei vedea si diferenta de camp vizual in inver proportionalitate cu magnificatiile, si vei putea sti ce vei sacrifica in avantajul cui. Pleci de la un binoclu pe care il consider un reper deosebit de bun pentru binoclurile mijlocii (hunter 10x50 bk7), care are de toate imbinate foarte frumos. optica foarte luminoasa, traseu optic intern foarte performant, unghi vizual foarte mare, greutate mica per magnificatie etc. Va fi greu, cred, sa il inlocuiesti cu 16x sau 20x fie si afara.
Personal cred ca un eventual 12x50 (cat mai "wide")  ar fi ceea ce ai putea tine in mana ceva mai bine, deci testeaza si asa ceva.