-----------------------------------
SilQ
17 Ian 2015 14:45


-----------------------------------
Ca sa fie de folos pentru alti incepatori pentru viitor cand o sa mai apara la lidle, scriu aici si parerea mea tot de incepator. Incep prin a spune ca am achizitional in 08.01.2015 de la lidl Binoclu Auriol lidl 10-30x-60 si spective auriol lidl 20x-60x-60, dar telescop Lidl Bresser Skylux 70900 nu am mai prins nici eu la ora 12, stocul fiind epuzat. In raport cu banii dati pe binoclu sunt foarte multumit mai ales in urma reglajelor pe care le-am facut citind informatiile de pe acest forum. Se vede clar, luminos si fara durere de cap. ( nu folosesc functia zoom decat foarte rar si pana la maxim 15x "teoretic" )

Vizavi de spective auriol 20x-60x-60, nici acesta nu il folosesc cu zoom, are finisaje frumoase, e placut la atingere datorita senzatiei de cauciucat ca si in cazul binoclului. Prima impresie a fost lipsa luminozitatii care m-a facut sa ma informez, din cate am citit poate e cauzata de lentila de doar 60. Acesta l-am comparat mult cu spectiv-ul unui prieten, Vanguard VHS 780 20- 80x80 dar care are un pret cerut  pe masura 650$ pe Amazon. Diferentele, spre surprinderea mea nu au fost remarcabile. Se observa un plus sensibil de claritate si luminozitate in proportie de 15% sa zic. Probabil dat de BK4 si de marimea lentilei de 80 fata de 60 al celor de la auriol. Calitatea materialelor in Vanguard e desigur superioara, mult aluminiu + o cutie frumusica cu toate accesoriile.

Una peste alta, diferenta de bani nu se justifica in parerea mea. Prietenul meu a pus deja la vanzare produsul la aproape  jumatate pretul.

Las povestea si atasez cateva imagini cu simaticele jucarii :)  https://plus.google.com/photos/106394583864756117044/albums/6105270661160012913?authkey=CO3yy7LMytPlvwE

Astept impresii, pareri si intrebari ( daca stiu sa raspund  :wink:  )