-----------------------------------
Button Button
08 Feb 2015 16:37

Omegon Telescop Dobson N 76/300 DOB
-----------------------------------
Salut as vrea sa stiu daca pentru un inceput e bun acest aparat ...Omegon Telescop Dobson N 76/300 DOB imi place ca e cu oglinzi si nu cu lentile pentru ca iti trebe niste lentile f bune pentru refractor ..in schimb pentru dobson iti trebe sa ai oglinzi curate si ocular bun ..bine ambele au up and down sides .. cred ca cel mai practic e refractor in schimb daca nu prea iesi din casa ca mine si stai in oras .. reflector all the way ... mai ales daca e ceva mare si nu poti sa il transpori ... acest aparat insa e cam mic si ma cam sperie .. asa ca nu stiu sigur daca ar merita dar niste info ar fi binevenit ca am avut un refractor mai mic care m-a cam dezamagit ca se vedea 2 luni suprapuse cred ca era made in china .. nu sunt sigur .. oricum asta a fost acum cam 1 an ... dar mi-a placut enorm ca am putut vedea luna de mai aproape .. soramea a fost de vina ca mi-a facut cadou iar acum nu ma mai pot sa ma uit la luna ca l-am cam distrus .. imi place sa deschid sa vad cum functioneaza :P....acuma sunt un pic invidios ca nu prea am $ ssa cumpar ceva mare dar la pretul la care este aparatul ..ma cam tenteaza ... si fara telescop am reusit sa ma uit la luna cu un aparat de filmat 70x optical numa ca nu prea e hd .. :P e mai veche aparatul dar daca vreti sa vedeti niste filmulete scurte va pot arata cam cat de aproape se vede ... momentan ninge in mures asa ca nu prea vad mare lucru cu camera ..xD va multumesc de dinainte ...