-----------------------------------
marcel jinca
08 Feb 2015 16:46

DOUA CARTI NOI. Prof. Mihail Sandu
-----------------------------------
TEXT PRELUAT INTEGRAL DIN CORESPONDENTA MEA, CU PROF. MIHAIL SANDU:

OLIMPIADA INTERNA&#538;IONALĂ DE ASTRONOMIE &#536;I ASTROFIZICĂ
                                                  PROBLEME
                                                 VOLUMUL I
                                                  2007 - 2012
                   SOLU&#538;II, COMENTARII, DETALII, EXTINDERI
                                             MIHAIL SANDU
                                                   400 pagini
 
OLIMPIADA INTERNA&#538;IONALĂ DE ASTRONOMIE &#536;I ASTROFIZICĂ
                                                  PROBLEME
                                                 VOLUMUL II
                                                  2013 - 2014
                   SOLU&#538;II, COMENTARII, DETALII, EXTINDERI
                                             MIHAIL SANDU
                                                    470 pagini

 
În anul 2012, la OIAA din Brazilia, Edi&#539;ia a VI-a, ROMÂNIA &#537;i-a exprimat oficial disponibilitatea de a fi gazdă pentru OLIMPIADA INTERNA&#538;IONALĂ DE ASTRONOMIE &#536;I ASTROFIZICĂ, Edi&#539;ia a VIII-a, în anul 2014.
Responsabilită&#539;ile asumate, precum &#537;i responsabilită&#539;ile încredin&#539;ate, la început m-au entuziasmat, pentru ca apoi să con&#537;tientizez că ele mă vor pune în situa&#539;ia de a-mi reprezenta &#539;ara, ROMÂNIA, cu demnitate, onoare &#537;i cinste, în fa&#539;a LUMII ÎNTREGI!
Astfel, cu acordul Pre&#537;edintelui OIAA, prof. Chatief Kunjaya din Indonezia, mi-am asumat responsabilitatea publicării în România, la Editura &#8220;CYGNUS&#8221; din SUCEAVA, a celor două volume.
S-a apreciat originalitatea &#537;i con&#539;inutul fiecăreia dintre cele două căr&#539;i, precum &#537;i utilitatea lor în pregătirea viitorilor olimpici din &#539;ările participante.
În acela&#537;i timp, atribuirea responsabilită&#539;ii propunerii tuturor problemelor pentru PROBA TEORETICĂ (Probleme Scurte &#537;i Probleme Lungi), pentru PROBA DE ANALIZA DATELOR &#537;i pentru PROBA PE ECHIPE, a însemnat responsabilitatea principală pe care cineva o putea avea în cadrul OIAA.
Problemele propuse au fost prezentate mai întâi Pre&#537;edintelui OIAA, prof. Chatief Kunjaya, din Indonezia &#537;i Secretarului General al OIAA, prof. Gregorz Stachowski, din Polonia, în cadrul vizitei pe care ace&#537;tia au făcut-o în România, la Suceava, înaintea desfă&#537;urării OIAA. Cu această ocazie, toate problemele propuse au fost acceptate!
A urmat prezentarea problemelor propuse, în cadrul IOAA, în fa&#539;a tuturor profesorilor care au înso&#539;it echipele din &#539;ările participante. &#536;i în cadrul acestor prezentări, toate problemele propuse au fost acceptate.
Participan&#539;ii la OIAA de la Suceava, au fost surprin&#537;i de faptul că, în ROMÂNIA, toate problemele propuse au avut un singur autor, prof. Mihail Sandu, apreciind originalitatea acestora, diversitatea tematicii abordate, precum &#537;i gradul ridicat al dificultă&#539;ii problemelor propuse.
Referindu-se la aceste probleme, deosebite fa&#539;ă de problemele propuse la edi&#539;iile anterioare, Pre&#537;edintele OIAA, prof. Chatief Kunjaya, remarca faptul că problemele de la OIAA din România vor impune un nou tip de probleme teoretice la edi&#539;iile viitoare ale OIAA.

Căr&#539;ile au apărut la Editura CYGNUS din Suceava. Mai jos, precum &#537;i în ATTACH, se află PREZENTAREA acestor căr&#539;i.
Căr&#539;ile se constituie într-un CURS de ASTRONOMIE &#537;i ASTROFIZICĂ. 

Căr&#539;ile se adresează: 
PROFESORILOR DE FIZICĂ, din ÎNVĂ&#538;ĂMÂNTUL LICEAL &#537;i GIMNAZIAL;
ELEVILOR din ÎNVĂ&#538;ĂMÂNTUL LICEAL &#537;i GIMNAZIAL;
STUDEN&#538;ILOR de la Facultă&#539;ile de FIZICĂ &#537;i de la FACULTĂ&#538;ILE de &#536;TIIN&#538;E.


RUGĂMINTE!
Vă rog să mă ajuta&#539;i în distribuirea acestor căr&#539;i, fie pentru colegi, pentru profesori, pentru elevi, pentru Bibliotecile &#536;colare!
Vă rog să transmite&#539;i rugămintea mea Conducerii Unită&#539;ii &#536;colare, doamnei sau domnului Inspector de Fizică, tuturor profesorilor de Fizică din jude&#539;!
COSTUL CELOR DOUĂ VOLUME este de 150 lei RON. 
Eliberez FACTURĂ &#537;i CHITAN&#538;Ă, având calitatea de PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ!
Căr&#539;ile vor fi expediate prin PO&#536;TĂ, într-un colet, la o adresă precizată, imediat după primirea comenzii.

Mul&#539;umesc!
Prof. Mihail Sandu

Eu, am facut deja coanda si vi le recomand.
Pentru alte detalii aveti adresa: sandumihail@yahoo.com

Cer senin,
Marcel Jinca