-----------------------------------
Alex Tna
17 Feb 2015 15:53

Recomandare pentru primul telescop
-----------------------------------
Buna ziua!
As dori sa imi cumpar un telescop (primul) cu care sa pot observa sistemul nostru solar si pe cat posibil si in afara lui. De ani de zile urmaresc tot ce gasesc legat de spatiu, documentare, articole s.a.m.d  si am decis sa cumpar un telescop sa pot face cateva observatii (locuiesc in CLuj Napoca dar am posibilitatea de a observa si din alte locatii mai rurale in SB si AB). Suma pe care as dori sa o investesc in asa ceva este undeva intre 1000-1500 RON (+ putin peste in cazul in care diferenta calitatii este mare). Din ce am cautat pe cont propriu, SkyWatcher 130/900 EQ2 mi se pare o optiune, pe acesta l-am gasit eu dar am nevoie de o parere mai "pro". Vreau sa zic ca sunt un incepator, ar fi primul meu telescop, deci nu am experienta deloc. Pentru fotografii, eu momentan nu am o camera serioasa deci nu ar fi cel mai important punct pentru mine dar pe viitor situatia s-ar putea schimba. 

Modelul Skywatcher Telescope N 150/750 Explorer BD NEQ-3 pare mai performant ( din cate imi pot eu da seama) dar e putin cam scump pentru mine. Ceva intermediar intre cele doua modele probabil mi s-ar potrivi d.p.d.v. al pretului. Orice fel de sugestie e bine venita.

PS: Am vazut si "Dobson-uri", cred ca termenul e "luneta" dar parca nu ma atrag asa tare.

Multumesc frumos,
Alex