-----------------------------------
jimao22
25 Feb 2015 21:19


-----------------------------------
O initiativa foarte tare, Ovidiu! Eu sunt pentru ea, fara discutie,  numai ca am cateva amendamente la propunerea ta.
Este vorba de partea financiara in principal. Fiind plecat de multa vreme din tara, probabil ca ai uitat un pic realitatile romanesti. Eu ma indoiesc nu sincer - ci la modul categoric si absolut - ca tu ai sa gasesti printre amatorii de pe forum macar unul care sa aiba si sa vrea sa dea 10.000 de euro pentru un astfel de proiect. Si 1.000 de euro e o suma - cine o are pe aici si ar vrea sa o bage in domeniul asta, precis prefera o montura sau un telescop cu care sa iasa afara seara pe racoare.
Proiectul trebuie regandit plecand de la acest aspect - magnitudine, implicare financiara individuala, termeni de plata, etc. Eu, de exemplu, care am bagat ceva bani in astronomie, nu ma vad capabil (cel putin pe termen scurt si mediu) sa ma angrenez intr-o astfel de cheltuiala, nici macar la nivel de 1000 de euro. 
Pe de alta parte nu pot sa nu apreciez ideea, care este grozava! 
Dupa ce voi termina (complet) observatorul meu si pe cel al lui CUBIX, cred ca ai putea sa folosesti experienta mea in a gestiona proiectul acesta (daca se concretizeaza, desigur) la nivel tehnic mediu si la nivel administrativ. Mai exact, am ceva experienta de constructor (nu datorita observatorului meu, te asigur), ma pricep oarecum sa organizez lucruri si evenimente si pot administra cu succes si corectitudine o intreprindere (am in grija mea 2 in permanenta si o a treia din cand in cand).
Sunt convins ca se vor mai gasi si alti oameni, poate mai priceputi decat mine in tot ce am spus eu mai devreme si care sa vrea sa se implice in acest proiect. E un proiect de cursa lunga si lucrurile vor fi in permanenta schimbare, sunt sigur.
Sper sa fie in sensul cel bun.