-----------------------------------
ovidiuv
26 Feb 2015 19:45


-----------------------------------

cine va asigura mentenanta observatorului, intretinerea echipamentelor, nu mai vorbesc de intretinerea cladirii si a terenului. care vor fi costurile de intretinere (curent, internet, telefonie?, curatenie, mici/mari reparatii inerente la cladire/drum/observator, ...) intr-un cuvant cine va administra in mod real la fata locului acest observator si la ce costuri?

Atata vreme cat eu traiesc in La Palma, eu le pot administra. In caz ca am nevoie de ajutor (ex o montura defecta, un nou instrument de testat, etc) voi cere ajutor si veti putea veni cei care aveti experienta sa ma ajutati, si in plus petrece o vacanta de cateva saptamani aici (cu cazarea gratuita chiar la observator). Principala necunoscuta este daca eu voi ramane "pe viata" aici, iar asta depinde din pacate de alti factori (locul de munca din care imi castig existenta mea si-a familiei mele). Daca vom avea suficiente finante (si continue in timp), putem incadra chiar pe cineva dintre voi (actionarii) la observator! Repet, ma gandesc si la inchirierea lui in scopuri astronomice desigur amatorilor din Europa si nu numai, cat si la inchirierea de timp de observatii remote, la astro-turism (adus grupuri acolo in vizita, etc). Din astro e extrem de greu sa fim profitabili, insa in 20-30 de actionari si un bun manageriat al "afacerii" poate ca vom putea deveni sustenabili in timp! 

O sa va rog pe cei care sunteti interesati sa-mi dati un mesaj in privat cu adresa email; vom mai astepta un ~doua saptamani sa mai apara poate si altii si apoi va voi scrie tuturor situatia pe email, si apoi mai putem discuta acolo si vedem ce facem, daca incercam ceva in curand, sau daca mai asteptam pana se formeaza "masa critica".. OK?