-----------------------------------
Tavi F.
06 Mar 2015 11:46

Cumpar Barlow 2x, 0&quot;.965, acromat
-----------------------------------
Dublet acromat divergent, pe standardul 0.965 inch. In stare optica buna, fara zgirieturi pe lentile. Mi-ar trebui pentru amplificare astrofoto, iar formatul acela mai vechi, 0.965, m-ar ajuta sa-l motez la distanta necesara fata de senzorul foto, pentru asigurarea amplificarii dorite (1.7-2.1x). 

Din cite am inteles de la cineva care se pricepe si a testat citeva lentile Barlow 2x acromate, 1".25, acestea introduc aberatie de sfericitate in planul focal final. Eu n-am avut niciodata, nu stiu cit de bune or fi calitativ, dar eventuala achizitie implica un oarecare risc. Prin urmare, ma limitez la o gama de Barlow-uri construite in Japonia ori macar sa aiba o tubulatura metalica. Mi-ar inspira mai multa incredere.

Pe scurt: Barlow 2x, 0".965, dublet acromat, FC, made in Japan si/sau constructie metalica.

Daca are cineva de vinzare un astfel de accesoriu, il rog sa ma contacteze in pm pentru mai multe informatii si stabilirea altor detalii.

In functie de pret, as merge chiar si pe un triplet apo 2x, dar tot pe alezajul 0".965.

Multumesc.