-----------------------------------
Daniel Simion
16 Mar 2015 21:44


-----------------------------------
Binoclul Nikon a fost un binoclu foarte bun atat astro cat si terestru. L-am vandut deoarece in modul terestru nu ma multumea sharp-ul imaginii, nu putem sa-l focalizez perfect in asa fel incat sa nu imi mai fortez ochii pentru a putea observa detaliile fine, dar in principiu un binoclu foarte bun.

Am achizitionat binoclul Lacerta 10x50 dupa ce in prealabil l-am comparat cu modelul de la Nikon(Action Ex 10x50) iar Lacerta avea o transmisie a luminii usor mai buna.

Binoclul Lacerta are avantaje si dezavantaje la modul ca stelele nu sunt perfect punctiforme in comparatie cu Nikon-ul dar coloritul stelelor este mai pronuntat.

Am obervat ca aceasta problema de astigmatism(cred ca ii spune) este valabila doar pentru tubul optic stang(cel fara reglaj de dioptrie).

Ziua este un binoclu foarte bun dar aceeasi problema, nu sesisez detaliile fine decat daca imi fortez privirea, parca nu este absolut perfect in focus.

Acum ca am cheltuit o parte din buget ramane sa achizitionez si un Bresser 20x80, dar mai tarziu, undeva in Aprilie.