-----------------------------------
Tavi F.
13 Apr 2015 10:41


-----------------------------------
Filmuletele joviene prin luneta le fac la o durata de pina-n 3 minute (2m 50s, 3min), la 50fps, format 640x360, crop movie Lpixel=0.0043mm. Din totalul numarului de cadre, se mai pierd aprox. 20% din cauza ca nu mi-am motorizat montura.
La un calcul estimativ, am prins detalii (nu foarte alungite) care subintind 0".7..0".8, conditii in care sint multumit (la apertura data). In forma definitiva, probabil o sa optez pentru o amplificare fixa, 2x, cu barlow pe luneta aceasta. Apoi marimea finala a imaginiilor va fi data de restul factorilor, cu posibilitate de micsorare. 

Ma pasioneaza fotografia si astrofotografia, dar cind vine vorba de evolutia si manipularile erei digitale, imi stabilesc totusi niste limite in baza preferintelor strict personale, desigur. Parca aria mea de interes se margineste la fereastra naturala a capturii color si post-procesarea "normala" (aici am neclaritati cu privire la expunerea in captura raw stimulata de ML, softuri de procesare, pierderi etc... le-oi mai deslusi in timp)... rezultatele fiind dependente intr-o mare masura de turbulenta atmosferica.

Initial ma dezamagise filmarea standard prin 550D, dar acum ma bucura gaselnita ML. In urma cu 15..20 de ani, nu-mi imaginam nu doar raspindirea fotografiei digitale, ci si ca unii oameni vor concepe gratuit softuri de potentare a DSLR-urilor deja existente, din pasiune si-n timpul lor liber, apoi le vor oferi tututor pe net!