-----------------------------------
theogon
14 Apr 2015 18:56


-----------------------------------
Un eveniment astronomic de excepție ne-a unit și cu ce am avut la dispoziție (camere, hărți, astrometrie și nițică topografie ) am încropit o traiectorie a unui meteor despre care cred că nu este departe de adevăr.
Pentru rezultate riguroase evident că s-ar impune folosirea unor camere standardizate amplasate într-o rețea de supraveghere, iar calculele să se facă cu softurile specializate existente deja.
Dar  chiar și fără această rețea specializată, dacă în câmpul camerelor obișnuite de supraveghere am avea detalii topografice identificabile ușor  și pentru care putem determina niște coordonate geografice sau Stereografice 70, care ne permit apoi aflarea unor orientări (azimuturi) spre evenimentele generate (și) de meteori, putem determina prin intersecție o traiectorie cu o aproximatie mai bună decât ceea ce am obținut acum.
(pentru determinarea altitudinii avem nevoie totuși de determinări astrometrice).
Poate va exista o comunicare asupra meteorului nostru  și vom putea compara rezultatele.