-----------------------------------
ANDREI ANDREI
25 Apr 2015 18:40

ORION XT8 VS GSO 200C  VS SKY-WATCHER 203mm PYREX
-----------------------------------
Salutare tuturor , probabil sunt multi incepatori ca mine  care ajung intr-un impas in a face o alegere buna  asupra a ceea ce doresc sa cumpere in special cand ai de unde alege.  Acestea fiind spuse am sa incerc sa scriu nelamuririle mele in privinta fiecarui telescop din titlu...
    
-- Sky-Watcher Dobson 203mm Pyrex--- costa maxim 1750 lei si ca dotari este peste Orion xt 8 si GSO 200 c----oglinda principala pyrex , cautator mare 9x50 , 2 oculare in loc de unul....pretul ma face sa ma intreb daca calitatea celor prezentate mai sus este indoielnica..

-- ORION SkyQuest XT8 203/1200 classic dob  -- acesta este cel pe care doream sa-l achizitionez dar in maxim 2 saptamani pretul a sarit de la maxim 1750 lei la aprox. 1900 lei 

--  GSO Dobson 200C 200/1200 --oprox- ca si dotari este apropiat de Orion xt 8 dar am citit ca cei de la GSO tin calitate, in special a oglinzilor...nu stiu nimic in rest de aceasta firma de telescoape ...se merita achizitonat in locul unui Orion?

Mai stiu ca Synta este producatorul de oglinzi pentru Sky-watcher si Orion  si nu inteleg cum la Sky-Watcher au montat PYREX  si este mai ieftin decat sticla (BK7) montata pe Orion.

 Sper sa gasesc raspunsurile de care am nevoie...multumesc !