-----------------------------------
alexconu
10 Mar 2007 23:04


-----------------------------------
Mda.. trebuie sa recunosc ca exact cu problema asta a corectarii strict dupa barem m-am lovit cand am corectat anul trecut la nationala. Mi-amintesc chiar de vreo 3 rezolvari (de fapt singurele corecte la problema aia) total pe langa barem la o problema propusa de mine, cu barem evident facut de mine. Desi metoda de rezolvare a celor 3 te plimba pana la Vladivostok si inapoi era corecta. Facand corectura incrucisata ma trezesc cu respectivii 3 depunctati total ca n-au nimic din barem, ca-i metoda inventata, ca au nimerit rezultatele. Am fost nevoit sa reiau rezolvarea alternativa pe tabla, trecand prin juma' de optica geometrica (naiba stie cum, ca n-am suportant niciodata formulele alea) ca sa-i fac pe toti nenii si tantile de-acolo sa priceapa ca oamenii aia au facut bine treaba acolo, desi ne-elegant; dar au facut. Unii s-au convins, unii nu.. in fine; punctajul l-au primit. Am intalnit si atitudini complet idioate gen "de ce nu tii la barem?" Fleosk! 
Anul asta nu cred ca ma mai bag la nationala ca pur si simplu n-am chef si oricum am gramada treaba. Daca o sa fiu liber in weekendul ala, poate ajung pe-acolo doar sa mai vad una lume.