-----------------------------------
saiph
29 Apr 2015 22:03

Re:
-----------------------------------
@needweed:
Totusi inainte de a investi intr-un IOR, daca ai posibilitatea, testeaza un Lacerta Explorer 8x45. Daca este o versiune facuta similar cu 10x50 (nu am testat inca 8x45) este de banuit ca surclaseaza de la mare distanta, nu numai IOR -ul.


;)  - confirm.
Cu o mica mentiune, insa: desi vizual nu am remarcat vreo slabiciune 8x-ului (poate doar cu exceptia tentei usor albastrui a imaginii, fapt care insa nu m-a impiedicat sa vad foarte clar orice scena/subiect prinse in camp), la proba de foto afocal nu am avut incotro si a trebuit sa recunosc meritul 7x-ului; nu stiu cum se explica fenomenul, dar in ciuda numeroaselor repatari, in conditii cat mai controlate cu putinta, cu aceleasi setari ale aparatului foto, claritatea mai mare am observat-o de fiecare data in micul "tanculet" cu imagine galbuie; si am folosit trepied plusi cateva mijloace de reducere a vibratiilor parazite, in ambele cazuri.
Insa, binoclul este un instrument destinat observatiilor vizuale, asa ca, testul cel mai concludent l-am considerat tot cel in care ochiul a jucat rolul de arbitru, luand in calcul, bineinteles, si celelalte aspecte cunoscute care definesc calitatea unei observatii de acest tip.