-----------------------------------
gil03
24 Mai 2015 22:34

montura mea
-----------------------------------
Buna seara . Virgil este numele meu . Sunt prezent pe forum de ceva timp , totusi primul telescop l-am achizitionat curand de aici de pe forum . Am cumparat doar tubul complet montura fiind realizata de un prieten . Trepiedul a fost luat de la un teodolit vechi  si reconditionat . Am iesit de 2 ori la observatii pana acum , timpul este foarte limitat pana pe 29 luna curenta ( vin tarziu de la servici , uneori si dupa 10 seara ) . Despre montura : miscarea azimutala este f fina si nu am sesizat deloc vibratii ( acolo sunt 2 rulmenti mari cat palma mea ) . In schimb , miscarea pe altitudine e o problema . Sistemul este subdimensionat ( nici eu nu prea am stiut ce sa cer ) , surubul de blocare nu-si prea face treaba si am o problema cu vibratiile . In clipa in care focalizez trebuie sa astept 5-6 secunde pana se opresc vibratiile . Daca e vant , e si ma rau . Am si vb cu cel care a a facut montura si urmeaza niste mici modificari : sistemul pe altitudine modificat sau altul , corpul monturii ( cel pe care se afla manerul pt controlul miscarii pe azimut ) schimbat sau intarit si de asemeni un mic triunghi pentru trepied . Sper sa va placa montura mea si observatiile sunt bine venite . Va salut , cu respect , Virgil .