-----------------------------------
starbuck
09 Iun 2015 19:51


-----------------------------------
Provocarea tehnica este corelarea acestor marimi cu parametrii de camera si montura unde te mai confrunti si cu P.E.C. (Periodical Error Correction) cauzata de imperfectiunile mecanice ale monturii in dimensiuni si miscare.  

P.E.C. presupune "antrenarea" specifica a aplicatiei inainte de autoguiding-ul propriu-zis pentru fiecare montura in parte (chiar pentru monturi de acelasi model) pentru a realiza corectiile necesare pe ambele axe de miscare. 

Toate problemele pe care le-am discutat in cazul aplicatiei tale le-am studiat personal tot cu ocazia dezvoltarii unei aplicatii de autoguiding (bazata pe Arduino si fara camera video !). In final am inteles de ce este atat de mare costul de pe piata al dispozitivelor de autoguiding sau al monturilor dotate din constructive cu aceasta functie. Poti studia daca vrei aplicatia open-source PHD dar acolo vei constata ca gramada de parametrii care trebuie configurati pentru un autoguiding performant echivaleaza ca efort costurile aparent economisite. In final e o decizie proprie fiecaruia in functie de raportul specific (satisfactie hobby)/(timp liber) :).

Din tot ce am studiat eu pana acum despre autoguiding am ajuns la concluzia ca sistemele de autoguiding si motorizare incluse din fabricatie in dotarea monturii sunt cele mai performante. 
Acest fapt nu exclude eficienta sistemelor de autoguiding externe dar efortul financiar sau de configurare si optimizare va fi pe masura. Asta e oricum numai parerea mea personala. Nu vreau nici pe departe sa te descurajez, voiam numai sa fii constient de mai multe aspecte sau probleme tehnice care pot interveni.