-----------------------------------
Zsolt Nagy
13 Iun 2015 14:22


-----------------------------------
As vrea sa va povestesc putin despre prima experienta cu aplicatie; desi nu am reusit sa am o poza ghidata, au fost multe puncte pozitive:
- RPi ul nu a avut nici o problema cu alimentarea adaptorului de WiFi si camerei pe termen lung, deci cu partea de hardware sunt multumit 100%
- aplicatia a rulat 5 ore in continuu fara sa pierd semnalul, sa se blocheze etc.
- functia live view pe un ecran de 5 inchi este ok pentru focalizare, am reusit in cateva minute (totusi nu merge instanteneu pentru ca intervalul de reimprospatare e de o secunda)
- am incercat sa variez comenzile, functionau in orice ordine fara sa cauzeze probleme
- functia de drift data functioneaza bine (dar are o mica eroare cand driftul e prea mare)

Si acum partea negativa:
- desi camera a fost conectata in modul obisnuit, aplicatia nu trimitea comenzi pe portul ST4
- din cele spuse mai sus rezulta ca nici calibrarea nu a reusit sa faca, uneori rejectand, uneori introducand o calibrare clar falsa
- aceasta problema trebuie sa fie din setarea monturii/camerei/lin guider ului, ramane de vazut zilele urmatoare
- setarile camerei nu sunt complete: desi pot seta white point si gain, va fi necesar sa fie prezent un al treilea control pentru expunere (va fi mai greu pentru ca fiecare camera suporta alte valori care trebuie enumarete la inceput)
- controlul DSLR e necesar, e foarte greoi sa operezi si telefonul si un shutter separat (eu faceam din telecomanda monturii)