-----------------------------------
Zsolt Nagy
14 Iun 2015 10:31


-----------------------------------
Eu am inteles gresit; bineinteles se poate testa, am incercat si eu pe un laptop cu WiFi incorporat care ruleaza Ubuntu. Cu tot efortul depus, eu nu am reusit sa configurez placa sa functioneze ca si AP. Am putina experienta cu linux, sigur se poate face si pe ubuntu cumva. Dar ma intreb: daca pe RPi am pus la dispozitie inclusiv scripturi de instalare si au descarcat aplicatia 16 oameni, cine va sta sa-si configureze PC ul? O alta problema este compilarea. Eu am pus la dispozitie executabilul pentru RPi, fie ar trebui sa distribui doua fisiere, fie userul trebuie sa si compileze aplicatia pe PC; inca un plus efort pentru user.

M-am uitat un pic peste surse. Algoritmul de detectie a pozitiei este gmath.cpp, in metoda cgmath::find_star_local_pos si suporta "subpixel resolution" ? 
Asa mi se pare si mie. Din cate stiu eu, cam toate programele de guiding au sub-pixel resolution cand se calculeaza "centroidul" stelei, in caz contrar ti- ar trebui focala mai lunga la luneta de ghidaj (am citit undeva ca Maxim are rezolutie de 0.1 pixel)

@cmatei: de ce crezi ca-i prea lent pentru transfer de imagini ? 
Fara sa fi facut teste, poate ar fi o problema hub-ul de USB. Raspberry-ul are porturile USB conectate la un integrat LAN9514 care are un singur upstream de USB2.0 conectat la SoC si patru downstream uri de USB 2.0. Asta inseamna ca dispozitivele trebuie sa imparta latimea de banda: adaptorul WiFi, camera de ghidaj si DSLR(si toate genereaza cantitati semnificative de date). Doar o idee...