-----------------------------------
Herr_Alien
03 Iul 2015 20:05


-----------------------------------
Fata de 150-ul de dinainte, e slabut. Fata de binoclu ti-ar aduce doar ceva posibilitate sa maresti mai mult.

Prin 2010 mi-am luat binoclul - si prin 2011 voiam sa imi iau un telescop. Voiam sa vad mai mult decat vedeam prin binoclu, numai ca nu stiam exact ce anume voiam sa vad. Doar ... mai mult.

Nu mi-am luat telescop atunci, si ma bucur. Intre timp mi-am gasit un domeniu care ma atrage, si cand mi-am luat pana la urma un telescop, am luat unul care se potrivea cu ce voiam eu sa vad. Am luat tot un tub optic, si i-am facut apoi si o montura. Dar, cel mai important lucru, imi era clar la ce o sa il folosesc, si mi-a fost usor sa imi aleg unul.

In semnatura zice ca esti din Cluj; ia legatura cu alti amatori din zona, iesi cu iei de cateva ori, ca sa vezi cu ce se ocupa fiecare, cum observa prin telescop, si cam ce anume presupune sa iti cumperi o lighioana d-asta (cat iti ia sa il montezi, sa il demontezi, cat de buna e o montura fata de alta etc etc). Nu te grabi sa iti iei un telescop pana cand nu te lamuresti un pic ce vrei sa faci. Intre timp, poti sa pui bani la ciorap - e un hobby sanatos :).