-----------------------------------
Erwin
03 Iul 2015 23:09


-----------------------------------
În primul rând telescopul se poate folosi &#537;i fără binocular, direct cu ocular într-o oglindă sau prismă diagonală pentru comoditatea observa&#539;iilor astro. Oculare mai bune ca Hyperion dar mai mici &#537;i mai u&#537;oare costă mult, cam de 3 ori mai mult. În al doilea rând subscriu colegilor, trepiedul foto nu este bun pentru un instrument astronomic, mai ales unul scurt dar cu focală lungă. O montură alt-azimutală suficient de bună pentru a&#537;a ceva este Giro sau similară, AZ3 nu este bună, este prea slabă. 

Eu am folosit pe montura piston mică de construc&#539;ie proprie (piston Dacia) inclusiv luneta de 110mm F/5.5 care cu diagonala de 2" &#537;i ocular Delos de 28mm este mai grea decât setup-ul dvs. Trepiedul este unul de la EQ2-3 din aluminiu, este u&#537;or, setup-ul meu de călătorie con&#539;ine un mak de 100 F/10 făcut din teleobiectivul rusesc MTO11-CA pe care le pot căra fără probleme oriunde. Totu&#537;i a&#537; vrea să schimb trepiedul de aluminiu cu unul din lemn, de teodolit vechi care are doar 5.5Kg însă trebuie recondi&#539;ionat.