-----------------------------------
dragos.n
16 Iul 2015 04:13


-----------------------------------
Este un telescop care se cam deosebeste de confratii sai de aceeasi marime prin soliditate. cel putin aparent. Cred ca e singurul truss de fabrica (chinezeasca) din gama asta de marime si pret, pe care as indrazni sa-l pun pe o montura EQ.

Calitatea sistemului GoTo se spune ca e suficienta pentru vizual si pentru foto la planete. Dar nu am testat-o eu personal, deci ramane de vazut.

Calitatea optica nu cred ca e ceva sa sari de pe scaun. In fond, Orion USA nu e firma lui RF Royce, nici nu e Orion Optics UK, ca sa nu mai vorbim de oglinzile rusesti de pe telescoapele ASA. E o optica chinezeasca, adica Synta= SkyWatcher= Orion US= etc, imbracata mai ingrijit. Dar poate ca Tavi Stanescu poate sa faca ulterior o reconfigurare la un nivel mai inalt (poate sigur, dar nu stiu la ce pret, si daca are timp). Din ce vad, o repolizare la francezii de la Mirror-Sphere, care sunt foarte buni, mai buni decat OO UK, poate chiar la nivelul rusilor, costa 1100 Euro. Cred ca merita.

In rest poate ca ceva maruntisuri de aranjat la mecanica. Floare la ureche pentru tine. Eventual un focuser mai bun cand treci la foto. 

Totusi, sa faci calculele de greutate bine inainte, sa nu ai surprize. Truss nu inseamna neaparat mai usor. Uneori e invers. Poate sa insemne mai rigid, mai putin expus la vant, mai usor de aclimatizat. Poate.