-----------------------------------
Zamolxes
30 Iul 2015 14:33

Proaspat incepator in astronomie
-----------------------------------
Salut!
  Sunt nou pe acest forum si in acest domeniu asa ca va salut din plin! :) 
 Tocmai mi-am achizitionat un telescop Omegon 150/750 eq4, http://www.astroshop.ro/omegon-telescop-n-150-750-eq-4/p,22465. In weekend o sa merg la tara unde se vede superb cerul si intens.Vin cu intrebarea urmatoare: ocularele cu care vine telescopul sunt suficiente sa vad cu ele chiar si nebuloase,grupuri de stele si alte amanunte pe planete?Sau trebuie sa fac o investitie in niste oculare?
 Acuma vine intrebarea de om sceptic si neincrezator in servicile din tara lui chiar daca coletul a venit din Germania: Mi am luat un telescop bun pentru incepatori? Pot sa vad ce zice ca pot sa vad?:)
Brandul este ok? Din cate am inteles majoritatea "producatorilor" de telescoape au productia in mama  China....:) Raport calitate pret? Astept pareri!
 Telescopul are o luneta polara integrata in montura.....ce fac cu ea? Trebuie mereu sa pozitionez trepiedul ca sa am steaua polara in vizor sau ce?Si sa fac asta poate doar cand il pui prima data ca sa te ghidezi mai usor pe cer dupa...nu vad ce rost mai are....
 Mi se pare foarte stabil !
Astept pareri!
Multumesc,
 :ugeek: