-----------------------------------
Erwin
04 Aug 2015 23:29


-----------------------------------
Ieri &#537;i azi am mai făcut câteva lucrări de finisare:

Am acoperit piesele spiderului cu SolarTex negru care se lipe&#537;te cu călcătorul, pentru a preveni căderea vopselei de pe tabla de inox &#537;i piesele din aluminiu, apoi le-am vopsit cu negru mat:

<script></script>

La capătul cremalierei am fixat o bucă&#539;ică de tablă pentru a preîntâmpina ca &#537;urubul de fixare al cremalierei să lovească în pinion:

<script></script>

Plăcu&#539;ele care fixează oglinda primară le-am dublat pentru că materialul din care le-am făcut ini&#539;ial era sub&#539;ire, am lipit cu poxipol 2 câte 2 piese una peste alta apoi le-am învelit în SolarTex. La col&#539; folia stă întinsă la 45 grade &#537;i este în contact cu cantul oglinzii, nu mai este nevoie de alte piese intermediare decât dacă va ceda folia în timp. 

<script></script>

Pe suportul secundarei am lipit 4 padele din bandă dublu-adezivă groasă de 1.5mm, e un material moale ca un fel de burete foarte fin dar rezistent, 1m de bandă de 18mm &#539;ine 45Kg. Nu se dezlipe&#537;te, la cassegrain am folosit aceea&#537;i bandă &#537;i n-a trebuit să o înlocuiesc până acum &#537;i nici nu se produce astigmatism datorită dilatării sau contrac&#539;iei suportului din aluminiu.

<script></script>

Secundara lipită pe suportul asamblat &#537;i vopsit:

<script></script>

Am mai reu&#537;it să găuresc tubul, mai am să-l mătuiesc mai bine la interior să adere vopseaua &#537;i apoi să-l vopsesc &#537;i să asamblez tubul complet. Probabil că va ploua... :D