-----------------------------------
Erwin
05 Aug 2015 23:13


-----------------------------------
Azi am reu&#537;it să vopsesc tubul cu negru mat (spray Baufix lac auto - am găsit la Lidl dar se găse&#537;te &#537;i la Hornbach, poate &#537;i la alte magazine) în 2 straturi. Vopseaua e nitrocelulozică, am &#537;mirgheluit tabla &#537;i am degresat-o cu acetonă, aderă destul de bine, sper să nu se exfolieze în timp, la cassegrain nu s-a exfoliat nici acum după mai bine de 3 ani. 

Am asamblat focuserul, spiderul &#537;i celula primarei, am făcut o colimare aproximativă cu chesire simplu (o canistră de film cu gaură) &#537;i l-am scos pe fereastră să văd dacă prind vreo stea. Cu ocularul SW SP 25mm am ajuns în focus cam în aceea&#537;i pozi&#539;ie ca la testul cu scândura cu ocularul de 8mm Hyperion. Toate s-au potrivit la fix după cum m-am străduit să iasă. 

Urmează un test pe stea &#537;i o colimare ca la carte, dar asta în zilele următoare când voi fi în tabăra AstRomania VII. 

<script></script>

Mai lipsesc câteva elemente neesen&#539;iale: pantof pentru căutător, capitonare cu velur negru autocolant în spatele secundarei, diafragmă la capătul tubului portocular &#537;i capace. N-am găsit încă ni&#537;te capace potrivite, trebuie să mai caut. La cass s-a potrivit o tavă de pizza din tablă cositorită care nu-mi place că a început să prindă rugină de la roua de pe câmp unde era zgâriat cositorul. 

Am făcut rost de 2 discuri din MDF melaminat &#537;i PAL pentru o montură dobson clasică. Plăcile de PAL de 22 sunt cam grele, poate o să fac din placaj de mesteacăn de 15mm rocker-ul.