-----------------------------------
alex.irimiea
07 Aug 2015 10:05

Problema rezolvata / s-a dovedit a fi o alarma falsa
-----------------------------------
Salutare,
Revin asa cum am promis cu concluziile. Problema s-a dovedit inexistenta - de fapt motorul DEC nu cupla pentru ca eu nu strangeam cele doua "clutches" atunci cand incercam sa controlez montura din telecomanda. 
M-a indus in eroare faptul ca nicaieri in documentatie nu se mentiona clar in ce pozitie trebuie lasate atunci cand telescopul era controlat din telecomanda (de fapt se mentiona doar ca trebuie sa fie deblocate atunci cand telescopul este miscat manual). De aici eu am tras concluzia gresita ca sunt doar niste piedici pentru blocare care ar impiedica inclusiv motorasele sa invarta cele doua axe. Mai mult, faptul ca axa RA se invartea chiar si "deblocata" m-a indus si mai mult in eroare. In plus, semanau foarte mult cu piedicile folosite pe trepied pentru reglarea inaltimii celor 3 picioare.
Deh, lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Nu m-am gandit nici o clipa de exemplu ca daca telescopul nu era echilibrat bine pe cele doua axe, cu cele doua "clutches" deblocate, putea sa fie mai rau..
Asta este, lectie invatata - poate totusi falsa problema descrisa aici ajuta si pe altii sa nu repete greseala facuta de mine.
Multumesc inca o data membrilor de pe acest forum care au incercat sa ma ajute!
Cer senin tuturor!