-----------------------------------
Dbird
13 Aug 2015 10:00


-----------------------------------
Dragii mei hai sa nu ce ciondanim pe nimica toata. Este adevarat si ca se poate pune ceva carton mai de calitate decat cel pus de mine. Personal nu am acordat atentie acestui aspect deoarece asa cum am mai zis, eu nu concep ca in acea zona sa intre umezeala chiar daca aparatorile sunt din tabla.
Cine vrea profesionalism poate folosi primul post unde ele se pot face din tabla. 
Sunt idei, mai simple sau mai complicate , deci e normal sa apara dispute si de ce nu in urma lor solutiile tehnice abordate se vor imbunatati.

Revenind la binoclurile moderne umplute cu azot , ele spre deosebire de versiunile militare vechi, nu au supape. Oricum ar fi inutile caci sistemul de garnituri folosit este departe de a fi perfect etans. Dar in schimb existand acele garnituri, si fiind mai etans decat unul fara, e mult mai putin predispus la condens. Cat despre azot in sine ca si gaz, chiar daca se pierde, nu disperati, el exista in circa 78% din compozitia aerului din jurul nostru, deci este si acolo in binoclu :) majoritar. Si nu ma pot abtine sa nu aduc aminte si de azotul care este bagat in cauciucurile masinilor :)
Deci mizam pe o etansare ceva mai buna decat pe gaze cu proprietati miraculoase. 
Nu neg ca poate la modelele moderne vandute cu zeci de mii de roni sa fie alt sistem de etansare, caci inca nu mi-au trecut prin mana :)