-----------------------------------
reset
26 Aug 2015 09:03

Bine v-am gasit!
-----------------------------------
Buna ziua,

Numele meu este Olaru Razvan, am 31 ani si locuiesc in Iasi.

De mic m-a pasionat astronomia si am urmarit toate documentarele ce erau disponibile la TV(pana s-au transformat in reality tv-uri) privitor la acest subiect, ulterior pe internet.
Din astronomie cel mai mult ma fascineaza gaurile negre, nebuloasele, pulsarii, galaxiile si desigur conditiile atmosferice de pe planetele vecine.
Hobby-uri: electronica, IT&C, orice legat de SF, gaming si plimbari cu familia in aer liber.

Am descoperit ca fetita mea in varsta de 5 ani a inceput sa dezvolte interes pe acest subiect in urma cu un an.
I-am cumparat atlasuri si carti, ii place sa ma asculte si imi tot pune intrebari... :) De mic mi-am dorit un telescop sa urmaresc deep sky, dar cum nu se prea gasea pe la noi la preturi acceptabile, parintii nu mi-au luat unul.
De doua luni am inceput sa ma documentez despre ce si cum e necesar pentru incepatori, pentru a cumpara un telescop cu care sa ma bucur de cer impreuna cu fetita si sa invatam impreuna.
Am gasit la un utilizator de pe forum(Bogdan) un telescop 114/1000 fara oculare pe care l-am comandat de curand, fiind o buna platforma pe care o pot dezvolta(oculare, motoare...) si am decis sa imi fac si cont pe forum pentru a va urmari mai usor si eventual sa primesc unele clarificari acolo unde nu ma voi descurca.
Stau la etajul 10 si am deschidere pe ambele parti a blocului pentru a vedea cerul, problema ar fi poluarea luminoasa. In weekenduri merg in vizita la parintii mei in zona Tg Neamt la casa unde pot instala in gradina telescopul fara a fi deranjat de o poluare prea mare.
Sunt in cautare de oculare pentru telescop, din ce am inteles cel standard de 20mm din plastic e praf.

Sper sa primesc suport din partea Dumneavoastra si sa avem o comunicare fructuoasa, voi posta intr-un thread progresul nostru(a mea si a fetitei) sunt sigur ca vor urma ani frumosi.